Agenda Kolibrie

de ideale kombinatie van een geweldige vakantie in de natuur.

Agenda

ardennen vasten wandelen  vasten wandelen vasten wandelen

Spiritueel vasten

Boeddha onderwees het al: bidden brengt ons halverwege de hemel, vasten brengt ons naar de hemelpoort. Vasten is de diepste vorm van meditatie. Vasten "dwingt" je als het ware naar het moment van NU, naar de kracht van NU. Het spirituele vasten brengt je dichter bij en naar jezelf, naar je eigen natuur. Je gaat weer bewust contact maken met de verschillende dimensies in jezelf. In de kuren eten we in stilte, in meditatie. Een van de dagen in de kuurweek brengen we door in stilte en zwijgen. Zwijgen kan heel genezend werken, zwijgen bevordert een eerlijke ontmoeting met jezelf, zwijgen is het loslaten van praten en loutert emoties. Tenslotte is zwijgen noodzakelijk om tot een ontmoeting met God te komen. Ook tijdens het wandelen overdag hebben we regelmatig een tijdje dat we even in stilte met onszelf en de natuur wandelen.

We zingen bepaalde mantra's om het loslaatproces te bevorderen, doen daarvoor ook speciale Tibetaanse yoga - oefeningen.

Deze bijzondere kuren zijn eigenlijk alleen geschikt voor diegenen, die al eens een vastenkuur gedaan hebben, zodat we weinig tijd hoeven te besteden aan uitleg over klysma's, leverpakkingen, de gewone normale vastenreacties etc. We kunnen dan direcht onze aandacht en energie richten op ons innerlijke pelgrimspad.

Programma

Hier onder vindt u het programma. Elk jaar worden er in het voor- en najaar in binnen- en buitenland kuren georganiseerd, elk jaar is het programma weer anders, zodat er variatie is in het wandelgebied. Gemiddeld lopen we rond 10 km per dag, in de Eifel lopen we iets langer, maar kan ook ingekort worden.

Eigen groep

Ook bestaat er de mogelijkheid een wandelkuur te organiseren in binnen- of buitenland voor een eigen groep mensen, bijvoorbeeld vrienden, familie, collega's etc. etc.
neem hiervoor contact op met het centrum.

" Soul - Soothing - Retreats"
een innerlijke pelgrimstocht, lopend stilstaan
te voet op weg naar en voor een betere gezondheid