Kolibrievasten
     
kuren vasten wandelen

Agenda

"KOLIBRIE" - Artsenpraktijk voor Integrale Geneeskunde
organiseert VASTENREINIGINSKUREN

RECEPT VOOR
EEN GELUKKIG 2017!!!
 

foto impressieReinigen van het lichaam, is een basistherapie van vele aandoeningen en ziekten in de natuurgeneeskunde. Elke dag krijgt ons lichaam allerlei vreemde en niet in en bij het lichaam horende stoffen binnen. Een deel van die stoffen, blijft achter of wordt onvoldoende verwerkt, zodat wij met onnodige ballast blijven rondlopen. Per jaar komen er zo'n 2000 nieuwe schadelijke stoffen op de markt, alleen daarom zou je al moeten kuren.
Teveel opgeslagen afvalstoffen, kunnen ons op de korte of langere duur ziek maken. Als het lichaam teveel verontreinigd is, functioneert het niet goed meer.
Door ons lichaam regelmatig te zuiveren van afvalstoffen, wordt ervoor gezorgd, dat het lichaam beter blijft functioneren. Door een vasten-reinigingskuur wordt het lichaam de kans gegeven om even tot rust te komen en alle opgeslagen afvalstoffen te verwijderen.
Daardoor ontstaat er een verbetering van onze gezondheid en voelt men zich veel fitter na zo'n kuur, ook geestelijk functioneert men beter en alerter. Het reinigen heeft een genezend effect, voor zowel lichaam als geest.
Er zijn vele manieren om onszelf van die afvalstoffen te ontdoen.
Dat kan individueel, thuis, in een groep en midden in de bossen. Ook zijn er verschillende soorten manieren van vastenreinigingskuren.

SPIRITUEEL VASTEN
Boeddha onderwees het al: bidden brengt ons halverwege de hemel, vasten brengt ons naar de hemelpoort. Vasten is de diepste vorm van meditatie. Vasten "dwingt" je als het ware naar het moment van NU, naar de kracht van NU. Het spirituele vasten brengt je dichter bij en naar jezelf, naar je eigen natuur. Je gaat weer bewust contact maken met de verschillende dimensies in jezelf. In de kuren eten we in stilte, in meditatie. Een van de dagen in de kuurweek brengen we door in stilte en zwijgen. Zwijgen kan heel genezend werken, zwijgen bevordert een eerlijke ontmoeting met jezelf, zwijgen is het loslaten van praten en loutert emoties. Tenslotte is zwijgen noodzakelijk om tot een ontmoeting met God te komen. Ook tijdens het wandelen overdag hebben we regelmatig een tijdje dat we even in stilte met onszelf en de natuur wandelen.

We zingen bepaalde mantra's om het loslaatproces te bevorderen, doen daarvoor ook speciale Tibetaanse yoga - oefeningen.

Deze bijzondere kuren zijn eigenlijk alleen geschikt voor diegenen, die al eens een vastenkuur gedaan hebben, zodat we weinig tijd hoeven te besteden aan uitleg over klysma's, leverpakkingen, de gewone normale vastenreacties etc. We kunnen dan direcht onze aandacht en energie richten op ons innerlijke pelgrimspad.


PROGRAMMA
Hier onder vindt u het programma. Elk jaar worden er in het voor- en najaar in binnen- en buitenland kuren georganiseerd, elk jaar is het programma weer anders, zodat er variatie is in het wandelgebied. Gemiddeld lopen we rond 10 km per dag, in de Eifel lopen we iets langer, maar kan ook ingekort worden.

OPGAVE:
Indien u zich heeft opgegeven, voor een kuur, ontvangt u ca 2 weken voor aanvang van de kuur zeer uitgebreide informatie over de afbouwweek, het vasten zelf, wat u zoals kunt verwachten, instructie mbt klysma, route beschrijving etc. etc.
Bij elke kuurgast vindt er een intake gesprek plaats en wordt samen de kuur doorgesproken, verder wordt er ook een bioresonantieonderzoek gedaan. Dit consult duurt een uur, de kosten kunt u declareren bij de ziektekostenverzekering.

aanmelden Deze knop opent een nieuw venster waarop het aanmeldingsformulier staat.
U kunt het uitprinten en per post opsturen.
Wel eerst telefonisch aanmelden om te horen of er nog plaats is.

ALGEMENE VOORWAARDEN:
Door het invullen van het aanmeldingsformulier en overmaken van de aanbetaling op artsenpraktijk Belt-Schutsloot meldt u zich aan voor de door u gekozen week.

De annuleringskosten bedragen na opgave 45 euro. Bij annulering 14 dagen voor aanvang van de kuur, kan 175 euro helaas niet worden teruggestort.
Bij annulering 7 dagen voor aanvang kan helaas niets worden teruggestort.

Voor verdere inlichtingen en opgave kunt u terecht bij "KOLIBRIE", artsenpraktijk voor
Klassieke Homeopathie, natuurgeneeskunde en bioresonantie-therapie in Belt-Schutsloot
tel: 038 - 3865791 (18.30 - 19.00)

OOK BESTAAT ER DE MOGELIJKHEID EEN WANDELKUUR TE ORGANISEREN IN BINNEN- OF BUITENLAND VOOR EEN EIGEN GROEP MENSEN, BIJVOORBEELD VRIENDEN, FAMILIE, COLLEGA'S ETC. ETC.
NEEM HIERVOOR CONTACT OP MET HET CENTRUM.


" SOUL - SOOTHING - RETREATS"
een innerlijke pelgrimstocht, lopend stilstaan
te voet op weg naar en voor een betere gezondheid

27 - 31 maart 2017 MINDFULL VASTEN-WANDEL-KUUR IN HET DRENTS-FRIESE-WOLD
28 april - 7 mei 2017 MINDFULL DETOXWEEK - Sauerland-Duitsland
24 - 29 september 2017 VASTEN WANDEL HERFST KUUR in LUXEMBURG
LOOP JE SCHOON IN DE OER-ENERGIEEN VAN DE SUD-EIFEL
6 – 15 oktober 2017 MINDFULL DETOXWEEK - Sauerland-Duitsland

Behalve bovenstaande reinigingskuren zijn er ook mogelijkheden om met een eigen besloten groep te kuren, ook weekenden indien gewenst, neem daarvoor contact op met het centrum  !

 

topMINDFULL VASTEN-WANDEL-KUUR IN HET DRENTS-FRIESE-WOLD
maandag 27-maart tot en met vrijdag 31 maart 2017

elke dag wandelen we in dit prachtige gebied, we bezoeken hunebedden in Havelte, struinen over de heide, langs het water en bekijken een pitoresk kasteeltje.
verdere programma zie andere weken
wij verblijven in een zeer luxe groot landhuis midden in de bossen
met sauna waar we elke dag gebruik van kunnen maken.
op verzoek komt er een masseur.
deze week kunt u alleen vasten geen basische detoxweek
keuze uit sapvasten of rijstvasten, uiteraard biologisch
1 persoonskamers met eigen douche en toilet

prijsinvestering is 525 euro waarvan 400 euro aan 5x declaraties worden uitgeschreven die u bij de ziektekostenverzekering kunt declareren.

aanmelden

top MINDFULL DETOXWEEK in SAUERLAND
OP VERZOEK intensieve 10 daagse mindful-detoxkuur
vrijdag 28 april tot en met zondag 7 mei
Als er plaatsen over zijn en je wilt 7 dagen kan dat ook van vrijdag 28 april tot en met donderdag 4 mei

Deze week hebben wij ook elke dag yoga die speciaal gericht is op het helpen zuiveren van ons lichaam
er worden specifieke detox yoga oefeningen gedaan, ademoefeningen en mantras naast de aum recitatie.
De yoga lessen worden verzorgt door Silvia Seesing, die haar yoga opleiding in India heeft gevolgd.
Haar lessen worden met enthousiasme gegeven en ontvangen door de leerlingen.
Eenvoudige yoga oefeningen met een diepgaand effect, die tevens wetenschappelijk zijn aangetoond.

Naast de yoga maken we wandelingen in het prachtige sauerland

Sauerland is bij uitstek het gebied om schitterende wandelingen te maken en wel het hele jaar door.
het is slechts op 3 a 4 uur te bereiken vanuit Nederland.
Deze week doen we waardevolle inzichten op tijdens wandelingen met prachtige vergezichten.
Er wordt elke dag gewandeld met afwisselend wandelen in stilte en in meditatie.
Ook zullen er energetische oefeningen met de natuur in en buiten jouzelf aangeboden worden.
1 dag gaan we naar een heerlijk wellness centrum voor ontspanning en de sauna, of je kan kiezen voor een gezond verblijf in een zoutgrot, waardoor je immuniteit versterkt wordt.
Ook gaan we naar een grot met geneeskrachtig water die uniek is in Europa
Ook gaan we een labyrinth lopen en een bijzonder bezinningspad boven op een berg.
Beide zijn opties, als je wat anders wilt doen kan dat uiteraard ook. het avondprogramma omvat creativiteit, mantras, mandalas , zang , dans, lachmeditatie of lezingen etc.
het spontane lachende innerlijk kind komt uitgebreid aan bod. onze focus is op onze kracht en positiviteit gericht en op onze potenties voor groei en bewustwording.

Of gewoon lekker niks doen, het is jouw week en jouw mindfull schoonmaakproces. er is veel ruimte voor individuele inbreng. ik heb er in ieder geval heel veel zin in.

Je kan kiezen uit verschillende dingen,
1 – zuur-base detox, dat is mild reinigen met een dieet van basische voedingsmiddelen 2 - vasten waarbij je kan kiezen uit groentesappen, rijst of thee vasten alles is uiteraard biologisch !
Ook is het mogelijk, korter te vasten of te detoxen en een paar dagen alvast te gaan opbouwen naar jouw eigen gewenste eetpatroon
Ieder heeft een eigen kamer met douche en toilet

investering voor de 10 daagse is 895 euro waarvan 700 euro (10 x 70 euro) aan consulten worden uitgeschreven en bij de verzekering gedeclareerd kan worden die je terugkrijgt (en wat je uiteindelijk zelf slechts 195 euro kost)
voor de 7 daagse is de investering 595 euro waarvan  420 aan consulten wordt uitgeschreven.

aanmelden

top GENIETEN MET HART EN ZIEL DOOR DE OER-ENERGIEEN HEEN NAAR JE WARE ZELF. . . . . . . .
in Les Etangs, christelijk klooster/retraite-huis in de Sud-Eifel, Medernach, Luxemburg.
zondagavond 24 tot en met vrijdag 29 september

Les etangs Op slechts 350 km van Utrecht, iets meer dan 3 uur rijden met de auto, bevindt zich een waanzinnig mooi gebied (15 km boven Echternach).
Zondag 18.00 u. t/m vrijdagmiddag 12.30 u..
We verblijven in een rustig dorpje in de Sud-Eifel.
Dit waanzinnig mooie gebied staat bekend als "petit Suisse ", klein Zwitserland. Elke dag maken we adembenemende wandelingen door/over en onder imposante rotsblokken en langs bijzondere mooie klaterende bergbeekjes. We kunnen hier nog de echte oer-energieen in de natuur voelen.
In dit mooiste stukje sud-eifel hoor ik jaar in en jaar uit, alleen maar oooh en aaaah's van de kuur-gasten. En ze komen terug want het is er zooooo mooi ! daarom organiseer ik al meer dan 10 jaar elke keer weer deze favoriete reinigingskuur in de sud-eifel. In deze herfstweek kunnen we enorm genieten van die schitterende kleurenpracht van de bomen. de rode, gele, bruine en groene blaadjes dwarrelen als sneeuwvlokjes om ons heen, de natuur leert ons loslaten.............. en wat heerlijk om in al die blaadjes te lopen en alles los te lopen.

We verblijven in luxe 1 persoonskamers met eigen douche en toilet (ook kan indien gewenst 2 personen op 1 kamer) max. 12 personen.
U kunt kiezen uit biologische thee-, rijst- of groentesap-vasten.

Investering voor deze 6 daagse kuur is 645 euro waarvan 450 euro gedeclareerd kan worden bij de verzekeringen.

Behalve een vastenkuur krijgt u er een fantastische wandelvakantie bij, tevens individuele gezondheids- en voedingsadviezen.

aanmelden

MINDFULL DETOXWEEKtop
in het schitterende sauerland.
van 6 – 15 oktober 2017

Elke dag maken we kortere of langere wandelingen, de keuze is aan jou
Het Sauerland is magnifiek in de herfst, prachtig gekleurde bladeren, die het hart verwarmen.
Er is weer de keuze in sapvasten of mild basisch vasten of een aantal dagen vasten en daarna opbouwen. Of streng vasten en dan overschakelen naar mild vasten. Er zijn vele mogelijkheden afhankelijk van wat jij wilt.
Neem even telefonisch contact op voor de verschillende mogelijkheden
De kuur duurt 10 dagen maar je kan ook een 7-daagse kuur doen voor verdere informatie zie de mei-kuur.

aanmelden

disclaimer © Naar de homepage